Tjurfäktning

Tjurfäktning upplevs av många som barbariskt som inte har sin plats i ett modernt land men trots det fortsätter tjurfäktningen att attrahera många, inte bara i Spanien, utan i stora delar världen. Det är många som reser till Spanien för att se tjurfäktning eller delta i tjurrusningen i Pamplona.

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Ernest Hemingways Och Solen har sin gång reser Hemingways hjälte till Pamplona från Paris för att se tjurrusning. Det var en tid då Hemingway levde Paris. De kretsar han umgicks i kallades Den förlorade generationen och många har velat hävda att romanen är en bok om denna generation. Hemingway hävdade själv att boken inte handlade om en förlorad generation utan om att ”jorden alltid står sig” du kan vara illa medfaren men inte förlorad. Denna bok mer än någon annan i den västerländska litteraturen har bidragit med fascinationen bland främst unga män i väst för tjurfäktning.

Att uppleva en tjurfäktning på plats kan både vara spännande och avskyvärt. Det handlar om var man lägger sin röst. Det är inte säkert matadoren kommer att vinna utan tjuren har en chans. Det är dock en spel som är skapat av människan och trots att matadoren utsätter sig för fara och det är många som har strukit med åren är det många flera tjurar som förlorat sina liv.

Om man vill besöka tjurfäktning och få möjligheten att uppleva den del av den spanska kulturen det bästa att resa till Pamplona och uppleva allt på plats. Ingen kommer att lämnas oberörd.Brazil

Tjurfäktning som Ernest såg det

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Se hela rapporten


Mat i Spanien

Spanien är ett förhållandevis stort land och det är ett land med gränser mot andra länder och landet har en lång historia av kolonialism

Se hela rapporten

sök


Annonser