Spanien

En japansk zenmästare sa en gång att en människa som besöker ett land för ett kort tag kan skriva långa böcker om landet och dess kultur men om han stannar i flera år kan det vara svårt att få ihop en hel sida.

Ju mer man reser desto mer ser man och ju mindre tycks man förstå. Man upptäcker att ett land är oerhört mångfacetterat. Det som såg ut som något enkelt visar sig vara något du aldrig kommer att förstå. Det finns i alla länder drag som tycks vara generella men det mesta i ett land, stad eller landsbygd är mer dynamiskt och det påverkas av helt andra saker än de särdrag vi gärna vill ge ett land.

Det finns dock några särdrag vi möter i stort sett hela Spanien. Människor är i oftast mycket varmare och mer intensiva än de är i Sverige. Färgerna är mycket mer intensiva.

Egentligen är inte så mycket mer att göra. Besök Spanien nu skapa ditt Spanien.

Ha en trevlig resa och lycka till.

Brazil

Tjurfäktning som Ernest såg det

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Se hela rapporten


Mat i Spanien

Spanien är ett förhållandevis stort land och det är ett land med gränser mot andra länder och landet har en lång historia av kolonialism

Se hela rapporten

sök


Annonser