Madrid

Precis som Barcelona är Madrid en stad som bör besökas under en vistelse i Spanien och precis som med Barcelona är ett par dagar alldeles för kort men om man inte kan stanna en vecka eller mer bör man fokusera på några saker istället än att försöka se allt.

Det handlar inte om att se så mycket som möjligt utan verkligen se och uppleva allt och inte bara hasta förbi.

Madrid är med sina 3.3 miljoner invånare den tredje folkrikaste staden i EU. Dess historia sträcker sig så långt tillbaka som till 800-talet. Det finns de som hävdar att staden är äldre än så. 1083 erövrades Madrid från muslimerna och 1202 fick staden sina rättigheter. 1561 flyttades det kungliga residenset från Toledo och 1606 blev Madrid Spaniens huvudstad.

Madrid ligger 660 meter över havet i den centrala delen av landet. Somrarna är varma med temperaturer över +30 grader på dagarna och runt +20 under nätterna. Under vintern ligger temperaturen runt +10 grader.

I Madrid bör man inte missa det Kungliga Palatset, Atocha och givetvis inte heller Real Madrids hemmaarena Estadio Santiago Bernabeu. Om man är intresserad av konst är Pradomuseet värt ett besök.

Sevärdigheter i all ära men att uppleva en stad gör man genom att gå på dess gator. Lämna de vanliga turiststråken. Det är där du kan känna pulsen av staden. Det är där du kan uppleva mötet med de människor som bor i där. Besöka restauranger som inte är för turister utan för lokalbefolkningen.

En stad kan upplevas på många sätt men att ta steg ifrån guideböckernas förslag är ett av de bättre.

Brazil

Tjurfäktning som Ernest såg det

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Se hela rapporten


Mat i Spanien

Spanien är ett förhållandevis stort land och det är ett land med gränser mot andra länder och landet har en lång historia av kolonialism

Se hela rapporten

sök


Annonser