Barcelona

Det finns några städer i världen som den moderna västerländska människan mer än gärna vill besöka. Barcelona har de senaste 10-15 åren blivit en del av denna exklusiva skara av städer tillsammans med New York, Berlin, Amsterdam, London och på senare år har också Tel Aviv smugit sig in på listan. Intresserad att besöka Barcelona? Få billiga biljetter till Barcelona med bravofly.se och utforska denna vackra stad.

Barcelona är en stad som erbjuder många sidor. Det är en vacker stad med mycket kultur och historia. Stadens invånare vill precis som många i regionen göra sig fria från resten av Spanien. De vill ha ett fritt Katalonien. Det gör att man tar hand om sin historia och är stolta över den och mer än gärna visar upp den för alla de turister som besöker staden.

Barcelona är också känt för sitt vilda nattliv. Här kan man hitta klubbar med de bästa Djs. Om man inte är intresserad av nattlivet men vill äta en god bit mat hittar man restauranger för alla plånböcker.

Det finns mycket att se när det gäller konst och man kan inte lämna staden utan att ha besökt museet över en av stadens stora söner. Salvador Dali. Ett museum som går i samma anda som Dalis konst gjorde. Det är absurt och befriande.

Många tar chansen att se Nue Camp, Barlelonas FC stora fotbollsarena. Det är en helgedom över en enav stadens storheter. Här kan runt 100 000 åskådare samlas på en gång. Det är värt att köpa en biljett till en match eftersom det du kommer att uppleva är större än fotbollsmatchen. Nue Camp är som en stor katedral. Det är en helgedom för fotbollen.

Att resa till Barcelona kommer inte lämna någon oberörd. Här kan man se och uppleva så många saker att en helg inte kommer att räcka på långa vägar.

Brazil

Tjurfäktning som Ernest såg det

Vi kan förfäras av denna kulturella företeelse som fortfarande tillsammans med flameco är en av de stora traditionella spanska kulturella traditionerna.

Se hela rapporten


Mat i Spanien

Spanien är ett förhållandevis stort land och det är ett land med gränser mot andra länder och landet har en lång historia av kolonialism

Se hela rapporten

sök


Annonser